Mansarda NOVAKK

Mansarda,kot prijeten bivalni prostor,odlična rešitev. S pomočjo  suhomontažnimih sistemov lahko vaše staro podstrešje ali novo gradnjo uredimo v čudovito stanovanje. V našem podjetju pri tovrstni adaptaciji ali novogradnji toplo priporočamo vgradnjo samo najboljših gradbenih materialov, saj se morebitna malo večja začetna finančna investicija hitro povrne v obliki privarčevanih sredstev porabljenih za ogrevanje prostora in nepotrebno hlajenje,ter se pokaže za optimalno rešitev pri zagotavljanju ugodne bivalne klime v podštrešnih stanovanjih.

Pri izvedbi mansardne obloge priporočamo izolacijo Knauf Insulation ECOSE  v skupni debelini vsaj 26 cm in več, saj s takšno debelino dosežemo zadostno toplotno izolativnost v vseh letnih časih,ter tako prispevamo k manjši rabi energije,zmanjšanju stroškov in posledično k manjšemu obremenevanju okolja. Zaradi preprečevanja toplotnih mostov in kvalitetne izvedbe se izolacija polaga dvoslojno in križno,saj vam služi tako kot toplotna, zvočna in tudi kot požarna zaščita prostorov. Prav posebno pozornost  pa je treba posvetiti strešni foliji, ki služi kot parna ovira ali zapora, katera mora biti strokovno položena, vsi spoji in preboji morajo biti zlepljeni in zatesnjeni z kvalitetnim tesnilnim trakom KNAUF INSULATION, prav tako morajo biti z trajno elastično tesnilno maso neprodušno zatesnjeni vsi stiki s zidanimi stenami, da kasneje ne prihaja do kondenzacije posledično zmanjša izolativnost in povzroča nastanek plesni ter poškodb na ostrešju. Za  zaključni sloj mansardne obloge pa je primerna tako mavčna plošča Knauf GKB,v primeru zahteve po večji protipožarni zaščiti pa tudi Knauf GKF , ki lahko v primeru požara rešuje tudi  življenja. V primeru, da v podstrešju ni dovolj dnevne svetlobe se lahko odločimo in dodatno vgradimo strešno okno VELUX.

Mi pri izvedbi mansardne obloge uporabljamo izključno najkvalitetnejše materiale in priporočamo uporabo mavčne plošče KNAUF, izolacijske materiale KNAUF INSULATION ECOSE, ter parno oviro ali zaporo KNAUF INSULATION . Posebno pozornost pa posvetimo tudi tesnilnim, lepilnim trakovom in masam, zato uporabljamo izključno visokokakovostne izdelke proizvajalca KNAUF INSULATION.

V primeru ,da se odločimo za vgradne luči je predhodno priporočljivo,da se v konstrukcijo na pozicijah luči vgradijo kovinske pocinkane ,,škatle,, dim. vsaj 200mmx200mm, višine 100mm in v katerih so kasneje montirane luči. To je zelo pomembno ,da ne prihaja do pregrevanja v notanjosti izolacije in posledično povzroča tudi prekomerno pregorevanje luči in povročitve nepotrebnih stroškov,prav tako pa je v tem primeru možno izvesti kvalitetno zatesnitev predrte strešne folije z pocinkano ,,škatlo,,tako ,da je tudi preboj za luči kvalitetno in strokovno zatesnjen.

Saj je le najbljše dovolj dobro za naše stranke!


POMEMBNO!

 

PREZRAČEVANJE

Pri mansardnih stanovanjih je zelo pomembno, da ima strešna konstrukcija prezračevalni kanal. Pri novogradnjah so ostrešja že v osnovi narejena z prezračevalnim kanalom, pri starejših objektih, ki pa tega nimajo je potrebno z notranje strani najprej s pomočjo strešne folije izvesti prezračevalni kanal,  preko katerega se pozimi odvaja vodna para, ki prehaja skozi konstrukcijo iz notranjosti, poleti pa še dodatno preprečuje pregrevanje podstrešnih prostorov, saj se preko tega kanala nad izolacijo cela strešna konstrukcija dobro prezračuje.

 

PARNA OVIRA ALI ZAPORA

Pri strešnih oblogah moramo zelo pozorno in strokovno vgraditi parno oviro ali zaporo, le ta je izjemno pomembna za kasnejše kvalitetno bivanje v teh prostorih, saj se z strokovno vgradnjo strešne folije prepreči nekontrolirano in neenakomerno prehajanje vodne pare iz notranjosti prostorov preko strešne konstrukcije v ozračje. V primeru, da je folija nestrokovno položena pride do prekomerne kondenzacije na določenih točkah in posledično do pojava plesni, kasneje pa tudi do poškodb ostrešja. Zato je zelo pomembno , da monter po oceni ostrešja ponudi in vgradi primerno strešno folijo , torej ali parno zaporo Knauf LDS 100 močno polietilensko parozaporno in zrakotesno folijo, katero se uporabi v primerih, ko imamo na zunanji strani izolacija že vgrajene močno difuzijsko zaprte materiale in bi vodna para težko prehajala iz strešne konstrukcije v ozračje in druga rešitev parna ovira Knauf LDS 2 SILK, ki je delno parozaporna in zrakotesna strešna folija, narejena iz dvoslojnega polipropilenskega voala. Takšna folija se uporabi , ko imamo na zunanji strani izolacije vgrajene ustrezne paropropustne materiale oziroma močno difuzijsko odprte. Folije so zelo odporne proti pretrganju. Vgradnja takšnih folij mora biti izvedena po principu tesnosti- položena na preklop , zlepljeni vsi spoji, preklopi in preboji, ob stiku z stenami pa zatesnjena z tesnilno maso.

Pri vgradnji parne zapore ali ovire uporabljamo izključno originalne tesnilne trakove HOMESEAL LDS SOLIPLAN ,ki so namenjeni izključno za lepljenje preklopnih folij ,na stikih z zidano steno pa uporabljamo originalno tesnilno maso HOMESEAL LDS SOLIMUR 310 in s tem zagotovimo stoodstotno stokovno in kvalitetno vgradnjo stešne folije ,ki je eden od ključnih faktorjev za kvalitetno izvedbo strešne obloge .  

Posebno pozornopst posvetimo seveda tudi tesnjejnju prebojev za potrebe el. instalacij in prezračevalnih cevi.


 

 

SUBVENCIJA- EKO SKLADA


 

Z mesecem marcem je  EKO SKLAD Slovenije izdal nov javni poziv na razpis, za pridobitev nepovratne finančne spodbude za investicije občanov v prenovo objektov in večjo energijsko učinkovitost stanovanjskih stavb.V kolikor se nameravate prijaviti na razpis vam svetujemo, da to storite čim prej, saj so sredstva eko sklada omejena in niso na voljo skozi vse leto. Lansko leto se je predvidena kvota porabila že do meseca avgusta in kasneje ni bilo več možno pridobiti nepovratne finančne subvencije.

Za uspešno pridobitev subvencije pri EKO SKLADU REPUBLIKE SLOVENIJE poleg osnovne vloge predložite še temeljit predračun izbranega izvajalca predvidenih del, katerega vam mi pripravimo, na vašo željo pa speljemo celoten postopek .  Z uspešno pridobitvijo subvencije vaše stroške za izdelavo strešne obloge zmanjšate za 20% od celotne vrednosti investicije.

To je prava spodbuda, ki se je ne splača zamuditi!

 

 

 

Vprašanja in odgovori

Koliko izolacije je potrebno pri mansardi?
Kakšne mavčne plošče uporabljamo pri mansardi?
Kakšna stršna folija je najprimernejša pri mansardi?
Pri strešnem oknu imam zelo malo prostora za izolacijo, kaj storiti?
Ali lahko v mavčni strop vgradimo vgradne luči?

Galerija

OD 8.00-16.00

NOVAKK d.o.o.

mobi.: 051 222 491

e-mail:  info@novakk.si

www.novakk.si

MANSARDA NOVAKK-SUBVENCIJA EKO SKLADA RS

 


MANSARDA  ECOSE UNIFIT 035


 

MODRA ODLOČITEV ZA ZELENO PRIDOBITEV  

-BREZPLAČEN OGLED IN PRIPRAVA PONUDBE


-GRADBENI MATERIAL PO NAJUGODNEJŠI CENI IN BREZPLAČNA DOSTAVA 
-STROKOVNO VGRAJENA TOPLOTNA IZOLACIJA
-STROKOVNA IZVEDBA TESNENJA PARNE  ZAPORE 
-UPORABLJENI VISOKOKVALITETNI  TESNILNI TRAKOVI IN TESNILNE MASE KNAUF INSULATION 
-VSE OBLOGE VAM LAHKO TUDI BANDAŽIRAMO,KITAMO K2 ALI K3 IN FINALNO PLESKARSKO OBDELAMO! 
PLAČILO PO OPRAVLJENI STORITVI!

 
 

 

Reference